• Adres: Olensteenweg 12, 2460 Kasterlee
  • Tel: +32 14 24 19 20
  • Email: info@hexadata.be

Andere Diensten

  • Home
  • Andere Diensten

Draadloze netwerken

Een draadloos netwerk is een handige oplossing voor medewerkers en klanten die gebruik maken van een laptop of smartphone. Ze kunnen overal op het terrein beschikken over dezelfde functionaliteiten als met een bekabeld netwerk.

Hoe handig een draadloos netwerk ook is, een slecht opgebouwd netwerk zal leiden tot problemen en frustraties. Om een perfecte dekking te kunnen garanderen begint elk project met het uitvoeren van een site survey. Enkel op deze manier kunnen we het aantal en de locatie van de access points bepalen. Dit garandeert dat problemen zoals storing door externe factoren uitblijven en u van de hoogst mogelijke bandbreedte geniet.

Daarnaast besteden we uitgebreid aandacht aan de beveiliging zodat niet iedereen kan meesurfen op uw internetverbinding of toegang krijgt tot uw bedrijfsgegevens.

Ook draadloze verbindingen tussen locaties of gebouwen zijn mogelijk. Door het steeds duurder en moeilijker worden van het aanleggen van kabels en verbindingen tussen gebouwen of locaties is dit een interessant alternatief. De afstanden die we op deze manier kunnen overbruggen worden steeds groter terwijl ook de mogelijke bandbreedte blijft toenemen.

Draadloze netwerken
actieve componenten

Actieve Componenten

Het actieve gedeelte van uw netwerk staat uiteraard niet volledig los van het fysische gedeelte, de bekabeling. Daarom houden we bij het uitwerken van de bekabeling al rekening met de actieve apparatuur.

We bekijken samen met u de situatie en de verwachtingen voor de toekomst. Zo kunnen we voor u de beste oplossing voorstellen binnen het voorziene budget. Zowel routing, switching als beveiliging zullen bekeken worden.
Uw switches vormen de kern van het bedrijfsnetwerk. Zij behandelen al uw intern dataverkeer. Bestanden opslaan op een server, e-mail versturen en ontvangen of een collega bellen via een IP-telefoon wanneer u dat wil, dit alles is onmogelijk zonder betrouwbare switches.

Een router zorgt voor de verbinding(en) met de buitenwereld, met het internet. Voor deze taak kan u ook kiezen om gebruik te maken van een firewall. Deze heeft de functies van een router ingebouwd en biedt daarbovenop nog een hele reeks beveiligingsfuncties. Dit kan gaan van standaard beveiliging van uw netwerk tegen aanvallen van buitenaf tot het scannen van e-mail op virussen, het verwijderen van spam-berichten of het tegenhouden van webverkeer naar bepaalde websites.

De merken waarmee we werken leveren stuk voor stuk kwalitatieve producten voor een concurrentiele prijs. We vinden het belangrijk onze klanten producten te kunnen aanbieden die jarenlang zonder problemen dienst doen en waarvan de initiele investering toch betaalbaar blijft.

IP Camerabewaking

IP camera’s zijn een simpele oplossing om via je netwerk of het Internet je kantoor, magazijn of huis in het oog te houden. De beelden kunnen bewaard worden en bekeken worden via het internet en zelfs op een smartphone.

De digitale beelden bieden een veel hogere resolutie dan die van het oude, analoge systeem en de intelligente functies van de camera’s maken het mogelijk om objecten te detecteren, identificeren en volgen.

Na een analyse van de situatie bieden we u de best mogelijk oplossing, waarbij we rekening houden met het budget en de eventuele bijkomende vereisten. Een koppeling met een bestaand analoog systeem of een gedeeltelijke vernieuwing ervan is steeds mogelijk.

IP Camerabewaking